Stoff til workshop - Jeg skal lære å sy

Jeg har syndet. I dag åpnet jeg lommeboka, lirket opp bankkortet med krum nakke og brøt et løfte. Det skulle ikke gå mer enn 26 dager med shoppestopp før jeg sprakk.

Det er vel nå jeg burde legge til at jeg angrer meg som en hund og be slukøret om tilgivelse, men det kommer ikke til å skje. Før skammen legger seg som en dyster februar-tåke over denne torsdagen kan jeg avsløre at kortet ble sveipet for et høyst nødvendig kjøp og med en skikkelig god grunn.

Jeg skal nemlig lære å sy på workshop i zero waste klesdesign!

Stoff og Stil aka Candy Shop

I den anledning ble jeg nødt til å kjøpe inn ullstoff og tråd som skal bli med meg på workshop og forvandles til en fresh jakke i løpet av workshoppen. Jeg er så gira. Det er klesdesigner Maja Stabel som skal lære bort og jeg er spent på om jeg finner ut at min selvlærte sy-teknikk er helt på jordet eller om det duger til det vi skal. Uansett er jeg sikker på at det blir lærerikt og gøy.

Nå tenker du kanskje; hva i *** er zero waste klesdesign?

Workshop klesdesign - Ullstoff

Det samme tenkte jeg, eller det vil si, jeg regnet med at zero waste dreier seg om å sløse minst mulig. Null avfall. Sånn direkte oversatt. (Har tross alt bodd to år i England så den oversettelsen tok jeg helt uten hjelp av Google translate.) Jeg har hørt om de som går inn for en zero waste livsstil, men aldri hørt om det i denne sammenhengen. Dere som har sydd og klippet ut mønster vet at det ender opp med en haug av restestoff som ikke brukes til noe. Zero waste klesdesign dreier seg om å konstruere mønster på en måte som utnytter hele stoffet. Det er som musikk i mine ører, og jeg gleder meg som en unge. La oss håpe kreasjonen blir verdt å dele med dere når den er ferdig.

One thought to “Workshop i klesdesign – Jeg skal lære å sy!”

  • Tiril

    Det er bra at du satser på å kaste minst mulig. Det liker jeg 🙂

    Svar

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *