Sy-workshop på Sentralen med Maja Stabel - Zero Waste Klesdesign

Som jeg skrev i mitt forrige innlegg; jeg vil lære å sy! Sånn på ordentlig. Frem til nå har jeg brukt gammel kunnskap fra barneskolen, tips fra Mamma som er en racer med symaskin, Youtube  og ikke minst god gammeldags «prøving og feiling«.

Siden jeg kjører en versjon av shoppestopp der det er innafor å kjøpe brukte klær eller sy dem selv passet det perfekt å melde meg på workshop med klesdesigner Maja Stabel. Det hele tok plass i smashing fine lokaler på Sentralen i Oslo sentrum, og på slutten av dagen satt jeg igjen med en splitter ny jakke.

Min første vlog

For å slå to fluer i en smekk bestemte jeg meg for å filme litt før, under og etter workshoppen for å ha noe øve meg på da jeg har lyst til å få dreisen på film og klipp. Skal ikke skryte på meg at det ble en helproff produksjon, men det endte i hvert fall opp i ei litta vlog. Resultatet ser du lenger ned i innlegget eller på min Youtube-kanal (som btw foreløpig har zero følgere. Lol!).

Sy-workshop på Sentralen med Maja Stabel - Zero Waste Klesdesign

Syklubb

Å sy er en ganske ensom affære så det føltes helt konge å sy sammen med andre for en gangs skyld. Skikkelig syklubb-vibber. Jeg fikk flashback til videregående og årene på tegning, form og farge der hverdagen var akkurat sånn. En gjeng kreative jenter, kaffe, en oppgave, inkluderende og god stemning. Gosh som jeg savner den tiden.

Maja introduserte oss for konseptet Zero Waste Klesdesign. Det er så kult at noen fokuserer på mer bærekraftige løsninger og denne måten å utnytte stoffet på er nettopp det. Mønsteret vi fikk kan brukes på mange måter, men denne lørdagen var oppgaven å sy en jakke eller genser. Jeg hadde gått til innkjøp av et bordeaux-farget ullstoff og bestemte meg for å lage en lang jakke med belte. Resultatet ser du i slutten av videoen eller lenger ned i innlegget.

Selv om jeg først og fremst var på sy-workshop for å sy klarte jeg ikke å la være å ta litt bilder. Jeg var ikke den eneste om det for underveis fikk vi besøk av en journalist fra Infinitum Movement som ville skrive om Maja, workshoppen og konseptet Zero Waste design. Les saken om Stabels søppelfrie mønsterkonstruksjon.

Workshop på Sentralen Maja Stabel forklarer om Zero Waste Klesdesign Sy-workshop SentralenKlipper ut mønster "the zero waste way"Klipper ut mønster "the zero waste way"Maja hjelper deltakere på workshop

Så lite reststoff blir det når man syr etter Zero Waste teknikker
Så lite reststoff blir det om man syr en jakke av 1,5 x 1,5 meter stoff basert på zero waste mønster.

Ulljakke på en dag - sy-workshop
Er det lov å si at jeg er stolt av resultatet?

One thought to “Min første vlog 》Sy-workshop med klesdesigner Maja Stabel”

  • Tiril

    Jeg har veldig lyst til å lære meg å sy etter å ha lest dette.

    Svar

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *