Sommer 2016 Staycation

Ja, jeg liker å reise. Sånn skikkelig. Ofte er målet mitt med å reise på ferie å slappe av, lade batteriene og hente seg inn etter en hektisk periode.

La oss være ærlig. Før du ankommer ferieparadiset er du igjennom noen runder med planlegging og stress. Hva skal pakkes, hvem skal vanne blomstene, hvordan skal du få tid til å shoppe den badedrakten som skjuler sideflesket, men likevel er hot som Kim Kardashian? Hvilken faktor bør det være på solkremen, har man sjekket utløpsdatoen på passet, hvem skal passe bikkja..? Lista er lang og jeg tviler på at det bare er jeg som føler litt på dette.

Dette innlegget kan definitivt tolkes med en bitter undertone siden jeg (åpenbart) ikke skal på den mest spektakulære ferien i år, eller så kan du tro meg på mitt ord når jeg slår et slag for staycation i sommer.


STAYCATION: A vacation that is spent at one’s home enjoying all that home and one’s home environs have to offer. (Urban dictionary)


Fem gode grunner til å feriere hjemme:

 1. Familie
  Første punkt er rett og slett et lite kick i mageregionen. Det må da være lov å spille litt på følelser når man skal reklamere for noe så kjedelig som å bli hjemme i ferien. Familien ass. Selv har jeg en bitteliten relativt oversiktlig familie, men sliter likevel med konstant dårlig samvittighet fordi jeg ikke rekker å bruke tid med alle i hverdagen. Ferien er perfekt til å dra på en aldri så liten familieturné. (Om ikke hele familien har reist på ferie da.) Legg inn et lite kaffebesøk hos besteforeldrene dine, dra på hyttetur til Sverige der tanta di nyter ferien (Hey Tante Hege, I’m coming for you), finn på helt vanlige ting med de menneskene som du vet alltid er der, men kanskje ikke rekker å se ofte nok. Det føles veldig godt.
 2. Tid
  Sommerdagene er så lyse og lange. Benytt anledningen til å få gjort ting du ikke rekker å prioritere til vanlig. All tiden du ikke bruker på å reise er jo perfekt for å lese en bunke med bøker, se et titalls filmer, ommøblerer hjemme, børste støv av gamle hobbyer eller lære deg noe nytt. Ikke for å skryte, men selv har jeg begynt å sy om gamle klær fra skapet – les mer om hvordan jeg sydde om en gammel skjorte i mitt forrige innlegg.
 3. Energi
  Siden du ikke har kastet bort energien din på å stå i svette køer på flyplassen, irritere deg over at du ikke skjønner utregningen av valutaen i landet du har feriert i eller husjet bort pågående smykkeselgere på stranda, er du uthvilt etter ferien og dermed ett hestehode foran alle andre når hverdagen melder sin ankomst. Score!
 4. Trening
  Ok, se for deg følgende scenario: Alle andre er på ferie, de spiser ukritiske mengder fremmed mat (og minst like store mengder Idoform), drikker bøtter med øl og den eneste fysiske aktiviteten de utsetter seg for er å smøre samboer’n på ryggen og velte seg opp på et oppblåsbart badedyr i ett overfylt lunka basseng. I mellomtiden benytter du muligheten til å trene på treningsenteret som er tilnærmet tomt hele sommeren. Du lærer deg nye øvelser, blir sterkere, raskere og når feriefolket vender brune og trøtte tilbake til moderlandet er du et supermenneske med kondis som en galopphest og muskler så spenstige som… Fabio?
 5. Økonomi
  Hva vil du helst bruke penger på om du kan velge? Nye rastafletter, bøtter med solkrem og et «realistisk, men kitchy» portrett av deg selv tegnet av en «kunstner» på gata i en utvalgt sydenby? Eller hva som helst annet du har drømt om lenge og endelig kan prioritere med god samvittighet siden du ikke bruker penger på ferie? Just sayin…


  Inntil neste ferie er booket kjører jeg på med slagordet; Borte bra, men hjemme best! High five for staycation!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *