Shoppestopp christinewendelbog.no

Å gjennomføre en shoppestopp er kanskje litt «2010« å gjøre. Husker jeg leste masse blogger på den tiden om folk som gjennomførte shoppestopp i alt fra noen måneder til et helt år. Jeg er kanskje ikke den som shopper mest klær, men ender litt for ofte opp med å kjøpe klær som kun blir brukt et par ganger eller enda verre, klær som fortsatt henger i skapet med lappen på.

I sommer plukket jeg opp tråden (Hø hø) og begynte å sy litt igjen. Jeg redesignet en skjorte og andre gamle filler jeg har hatt liggende og overrasket meg selv med å sy en hel kjole som jeg brukte i bryllup. Det å sy om klær trigger kreativiteten i meg og det er jo faktisk mer enn nok grunn til å gjøre mer av det.

Rundt nyttår lanserte gjenbruksappen Tise med Jenny Skavlan i bresjen en funksjon for shoppestopp som viser hvor mye man sparer både miljøet og lommeboka. Det ble en perfekt anledning for meg å gjennomføre en formell stopp på shoppinga og jeg slang meg på. Foreløpig har jeg gjennomført litt over 20 dager med shoppestopp og spart rundt 400 spenn. Miljøet har jeg spart for 8 kg CO2, 1kg kjemikalier og 4 tusen liter vann i følge appen. Det er sprøtt å tenke på.

I første omgang ser jeg for meg å gjennomføre shoppestoppen i et halvt års tid.

Shoppestopp sy selv kimono

Ingen regel uten unntak. Selv om jeg har shoppestopp skal jeg unne meg å kjøpe undertøy, strømpebukser, hygieneprodukter og andre forbruksvarer. Det er også lov å handle brukt, enten på Finn, Tise eller i andre fysiske gjenbruksbutikker. Siden jeg har fått så dilla på å sy skal jeg tillate meg å kjøpe stoff om jeg desperat trenger det, men med en hel eske full er målet å bruke opp dette før jeg kjøper nytt.

Shoppestopp sy selv kimono

Sånn apropos det å sy. I starten av måneden var Lasse og jeg på en etterlengtet ferie i den Dominkanske Republikk og kvelden før vi reiste snekret jeg sammen denne digge hvite kimonoen. Makan til behagelig plagg å ha på seg i varmere strøk skal du lete lenge etter. Om etterspørselen blir stor nok kan jeg arrangere en aldri så liten tutorial når det kryper seg mot sommer.

Lykke til til alle andre der ute med shoppestopp og «holla at me» om det er ønskelig med en liten sy-oppskrift på verdens diggeste kimono om behovet for et selvlaget nytt plagg melder seg.

One thought to “Shoppestopp”

  • Tiril

    Morsomt å følge med her. Mye nyttige og kreative tips!

    Svar

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *