podkastdilla

Fortell meg hvilke podkaster du hører på og jeg skal si deg hvem du er!Podkastdilla

Okay da, en podkast avslører kanskje ikke nøyaktig hvem du er, men det kan definitivt beskrive både humoren din og hva du interesserer deg for. I det siste har jeg fått skikkelig podkastdilla og hører på det når jeg går tur med Bob, lager mat, rydder og kjører bil. Det har faktisk resultert i at jeg har gått en god del mer enn jeg pleier å gjøre fordi jeg velger omveier for å høre ferdig en podkast jeg har begynt på. (Snikskryt.)

Siden jeg elsker å få tips til gode podkaster selv tenkte jeg å by på en aldri så liten favorittliste fra mitt eget podkastarkiv. Jeg skal faktisk gå såpass grundig til verks at jeg slenger på hvem du hører, hvor lang den er (kjekt å vite hvor lang tur du skal gå), hvilken sjanger og hvorfor jeg digger den.

Jeg presenterer:

Absolutt podkastdilla Volum 1:

 1. Tusvik & Tønne
  Hvem: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne
  Lengde: Ca. 1 time
  Sjanger: Underholdning
  Begrunnelse: Disse to trenger verken intro eller begrunnelse for hvorfor man skal høre på. Det er til tider mørkt, drøyt, sykt morsomt, mye kropp og grafiske «bilder» så usensurert man kan få den på podkast. Bli et phungfolk du også.


 2. Sosialt sett – om teknologi, kommunikasjon og livet i mellom
  Hvem: Heidi Sperre og Astrid Valen-Utvik
  Lengde: 30-40 min
  Sjanger: Teknologi, business, sosiale medier
  Begrunnelse: Er du interessert i sosiale medier, kommunikasjon, samfunnsrelaterte temaer i en digital kontekst er Sosialt sett perfekt da Heidi og Astrid reflekterer rundt alle disse temaene på en skikkelig god måte. Dessuten må jeg legge til et par ting som ekstra pluss i boka for min del og det er en nydelig, kort og behagelig jingle. I tillegg synes jeg Astrid Valen-Utvik har en fantastisk fin stemme å høre på.


 3. Ingefær podcast
  Hvem: Sara Lossius
  Lengde: 1 time
  Sjanger: Helse
  Begrunnelse: For helsenerder som er ekstra interessert i naturlig livsstil, mat, mental trening og fysisk trening? Kommer ut hver søndag kveld. Sara Lossius intervjuer spennende mennesker som er eksperter innenfor disse temaene. Føler meg inspirert og klokere etter hver podkast jeg hører.


 4. Big 5 med Nils og Harald
  Hvem: Nils Brenna og Harald Eia
  Lengde: 50 min
  Sjanger: Kultur og samfunn
  Begrunnelse: Jeg ELSKER personlighetstester og synes det er så heftig spennende hvordan vi mennesker er satt sammen så forskjellig. Big 5 er kort fortalt det som innen psykologi betegnes for å være de fem sentrale personlighetstrekkene som beskriver variasjon i menneskers personlighet. Harald og Nils har med seg en kjent person hver episode som har gått igjennom testen og analyserer resultatet sammen med dem. Veldig gøy, men det hjelper nok litt om man er litt over gjennomsnittet interessert i folk og atferd.


 5. NRK – Lørdagsrådet
  Hvem: Siri Kristiansen
  Lengde: 1 time 45 min
  Sjanger: Underholdning
  Begrunnelse: Jeg har hørt lørdagsrådet på radio i mange år og programmet er en god gammel P3-klassisker. Jeg synes formatet er tidløst og det trenger liksom ikke å fornye seg. Siri Kristiansen har med seg et nytt panel med rådgivere hver lørdag og sammen går de igjennom problemstillinger sendt inn av lytterne. Enkelt, greit og ganske så morsomt.


 6. Kampanje
  Hvem: Kampanjes journalister
  Lengde: 40-45 min
  Sjanger: Business – kommunikasjon
  Begrunnelse: Nok en nerdete medie- og  kommunikasjonspodkast for de som er ekstra interessert i det som skjer i denne bransjen. To journalister i Kampanje tar opp aktuelle temaer og intervjuer spennende folk. Fin måte å holde seg oppdatert.

podkastdilla
Helt til sist må jeg slenge på en «all time favorite» nemlig Tazte Priv. Et lite radioprogram av Harald Eia og Bård Tufte Johansen som ble sendt på P3 i 2004. Jeg og vennegjengen min var i tenårene helt besatt av Bård og Harald og fikk med oss alt de gjorde på detaljnivå. Tazte Priv ble en aldri så liten juvel av humor som jeg refererer til den dag i dag uten å tenke meg om. Det går kanskje ikke under kategorien podkast, men slenger den med likevel.

Jeg vet sannelig ikke hva denne listen over mine favorittpodkaster sier om meg, med både helse, humor og teknologi forent i ett og samme format, men det spiller vel egentlig ikke så stor rolle.

Hva hører du på? Jeg vil ha nye tips, blir kjempeglad og du legger igjen en kommentar med tips!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *