bambus splitbambus balkong

Det beste med leiligheten vår er definitivt at den har balkong. Som den bortskjemte jenta fra bøgda jeg er, oppvokst med hage og masse uteplass, er balkong i en byleiligheten et nødvendig minimum når varmen kommer snikende. Det er nesten litt flaut å tenke på at vi snart har bodd her vår i tre år uten å utnytte den skikkelig.

Bedre sent enn aldri fikk endelig den lille balkongen litt etterlengtet TLC med bambus som hovedingrediens denne sommeren. Før- og etterbilder nederst i innlegget.

bambus balkong

Bambus

På et eller annet vis fikk jeg en skikkelig hang-up på bambus da jeg bestemte meg for å fikse på balkongen. Målet ble å gjøre om den triste, slitte betongbalkongen til en tropisk oase kledd i bambus langs innsiden av veggene. Det skulle vise seg å bli vanskelig å oppdrive, men redningen ble en liten japansk hagebutikk med navn Hole Hagesenter som har både nettbutikk og utsalg på Majorstuen. Hole Hagesenter selger bambus i alle former og fasonger og heldigvis det jeg lette etter, nemlig splittbambus på rull. Rullene kommer i to ulike høyder og fem meter i lengden. Tilfeldigvis passet disse perfekt i høyden til mitt bruk så jeg slapp å kutte dem. For å feste bambusen til veggene har jeg brukt dobbelsidig teip og vaier. Enkelt og greit.

I tillegg til å kle veggene med bambus var det på høy tid å skifte ut gulvet. Planen var egentlig å pusse ned og lakke det gamle som var, men da jeg begynte å demontere åpenbarte det seg temmelig råttent treverk som hadde gjort sitt. Det enkle er ofte det beste så vi gikk til innkjøp av gulvfliser fra IKEA med navn Runnen. Som datter av en tidligere møbelsnekker la jeg gulvet lekende lett, mens Lasse var på reise.

Ikke for å skryte, men jeg er ganske så handy når jeg først setter i gang.

Grønne fingre

Det er mulig jeg har ett handy-gen eller to, men planter har derimot aldri vært så flink med. Når man har evnen til å ta knekken på en kaktus, er det manko på grønne fingre vil jeg si. Med godt mot kjøpte jeg økologisk frø til salatmix og spinat fra nettbutikken Solhatt som ble plantet i balkongkassene og det har søren meg vokst heftig til tross for mangelen på grønne fingre. Resten av plantene er kjøpt fra Plantasjen med kriteriene utseende og overlevelsesevne.

balkong grønne fingrebalkong lagerhaus pletter i luftenHerreminhatt som jeg har kost meg max på balkongen i sommer! Er så heftig fornøyd. Møblene hadde vi fra før, veldig fornøyd med den hvite solstolen fra Fiam, regissørstoler og bord fra (hold dere fast) IKEA.ny balkong bambus balkong kveld bambus

Før- og etterbilder

Ett oppussingsprosjekt er vel ikke komplett uten grusomme, triste før-bilder så da er det bare å bjuda på:

før/etter ny balkong bambusbalkong makeover førbilder

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *