En stille plastprotest – Eco bags til frukt og grønt

Eco bags - En stille plastprotest

Er det ikke latterlig ironisk at frukt og grønt enten er surret inn i plast fra leverandøren eller plassert ved siden av ruller med plastposer? De diggeste fruktene av de alle, avokado (oh yes, det er en frukt), banan og appelsin kommer til og med ferdig emballert fra naturen selv. Hallo!? Hvor er logikken?

Det er selvfølgelig mange grunner til hvorfor frukt og grønt pakkes inn og kanskje særlig kommersielle behov som styrer. Men hvorfor i søren må det pakkes i plast og ikke mer bærekraftige alternativer? Den siste tiden har fokuset på plast blusset opp og du trenger ikke å lete lenge etter nyhetssaker om de negative konsekvensene plast har på naturen, dyrelivet og oss mennesker. De fleste fikk vel med seg den stranda hvalen funnet utenfor Bergen med magen full av plast. Om ikke det er en wake up call for oss alle skjønner jeg ikke hva som skal til.

Eco bags - Miljøvennlig alternativ til plastposer

Plastprotest

Det er hundre år siden plasten ble funnet opp og ifølge NRK havner 15 tonn med plast i havet hvert minutt. Jeg blir kvalm og skammer meg over å være plastforbruker for jeg trenger søren ikke gå lenger enn ut på mitt eget kjøkken for å se hvor mye plast min lille husholdning generer. Å ta opp kampen mot de store produsentene for å få slutt på denne galskapen gir assosiasjoner til David og Goliat. Likevel liker jeg å tenke at vi kan alle gjøre litt og om mange gjør akkurat det, utgjør litt til slutt en hel del. Som en stille plastprotest har jeg endelig handlet inn bomullsposer til å ha med i butikken neste gang jeg skal fylle handlekurven med frukt og grønt. Disse posene er fra Eco Bags, men man kan enkelt sy poser selv eller få tak i andre alternativer.

Eco bags - En stille plastprotest

Eco Bags eller andre bomullsposer kan kjøpes på iHerb, men jeg har også funnet dem i de norske nettbutikkene Agent M og Beeorganic.

Helt til sist vil jeg oppfordre deg til å signere på Greenpeace sin kampanje «KREV AT NORGE STANSER PLAST- FORURENSNINGEN AV HAVET» for å bruke stemmen din og protestere enda litt mer.

Del:

4 Kommentarer

 1. 30/06/2017 / 11:04

  Så fin blogg og så fine bilder.
  Kan jeg låne de?
  Hilsen Agent M 😄

  • 30/06/2017 / 12:30

   Takk! Så klart du kan, sleng gjerne på en kreditering under bildene om du bruker de 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *