Dette innlegget har ligget i underbevisstheten min en stund. I den siste tiden har jeg fått en del spørsmål om jeg har sluttet med bryllupsfotografering og svaret er kort og greit; ja.

Det føles veldig endelig å kutte navlestrengen koblet til en morkake (sorry for valg av språklig bilde) stappet med kaker, hvite kjoler, ringer og alt annet som følger med det å dokumentere bryllup, men samtidig har det vært en lettelse. Jeg har vært usikker på om det å være bryllupsfotograf egentlig er noe for meg. Siden de fleste booker fotografering både ett og to år i forkant har det definitivt ikke vært en spontan avgjørelse med umiddelbar effekt. Samtidig har det vært en bra greie, da har jeg virkelig fått testet ut om det er noe jeg digger såpass mye at jeg vil fortsette med det, eller rett og slett gjøre noe annet.

Misforstå meg rett, jeg har hatt det veldig gøy og spennende i jobben som bryllupsfotograf. Det har bidratt til at jeg har møtt sinnsykt mange fine mennesker både i form av brudepar og kollegaer, sett masse nye steder i inn og utland og fått en hardcore mengdetrening i å fotografere under press. Jeg har opparbeidet meg kompetanse på bryllupstaler og toastmasteri som kan være nyttig og det har unektelig gitt meg masse ideer for hvordan jeg vil at mitt eget bryllup skal foregå en gang i fremtiden.

På den andre siden er det å fotografere bryllup noe jeg har tatt veldig alvorlig. Kanskje litt for alvorlig når jeg tenker meg om. For min del har det tilført en del stress i perioder som jeg på en måte trodde skulle gå over etter 7-8 år med erfaring, men som ble der i litt for stor grad. Jeg er perfeksjonist av natur og vil prestere på topp, levere fra meg en jobb og opplevelse jeg kan stå 100% inne for og er definitivt min egen verste kritiker. Etter hvert som jeg begynte å kjenne motivasjonen dale og jobbene opplevdes som mer stressende enn morsomme, bestemte jeg meg for å teste ut en sommer uten bryllupsfotografering.

Hva nå?

Sommeren 2016 har passert med fri på lørdager og en ny og fantastisk følelse av å være stressfri! Det har ikke påvirket meg om det har regnet katter og hunder på en lørdag. En ekstremt digg følelse etter åtte år som bryllupsfotograf i Norge der sommeren kan by på alt fra stekende sol til flom. Jeg har observert mine kollegaer utvikle seg til å bli fantastisk flinke bryllupsfotografer, (noen til og med på internasjonalt nivå i mine øyne) og jeg føler ikke et snev av misunnelse, kun beundring. Om ikke det er godt tegn vet ikke jeg.

Denne sommeren har jeg også hatt gleden av å være gjest i et par bryllup og det var utrolig annerledes og gøy. Litt yrkesskadet er jeg nok for det var vanskelig å la kameraet ligge (les: det ble ikke liggende), men det er noe helt annet enn å være på jobb i samme setting.

Bryllupsfotografering sommeren 2016
Triggerhappy bryllupsgjest sommeren 2016. Må nok jobbe litt med å legge fra meg kameraet i bryllup når jeg ikke er booket inn som fotograf.

Som noen har fått med seg har jeg begynt å studere og det er jeg veldig fornøyd med. Skolen starter igjen neste uke og jeg gleder meg såpass mye at jeg allerede er i gang med å lese pensum. Ved siden av jobber jeg med markedsføring og sosiale medier i en fantastisk kul nettbutikk som jeg kan fortelle mer om senere. Er fortsatt i startgropen, men det er veldig spennende og ikke minst genialt å få muligheten til å teste ut teori fra skolen i praksis.

Frilans fotograf

Selv om jeg har sluttet som bryllupsfotograf tar jeg fortsatt på meg andre oppdrag som fotograf. Jeg fotograferer både for bedrifter og privatpersoner, men stort sett dreier det seg om portretter, produkt eller annet materiale til bruk i markedsføring og på nettsider. Ta gjerne kontakt om du ønsker fotografering. Siden jeg er fulltidsstudent varierer det i perioder hvor mange oppdrag jeg kan ta på meg, men jeg er som regel ganske fleksibel.

Puh! Da var katta ute av sekken og avgjørelsen føles mer endelig enn noensinne. Håper det gav svar til de som har fundert på hvorfor jeg sluttet i en jobb som er så fin og som man tjener så bra på. (Newsflash; timebetalingen for en gjennomsnittlig bryllupsfotograf er ikke så amazeballs, men det er en annen historie.)

OBS! For de som skal gifte seg og lurer på hvilken fotograf de skal velge ta gjerne kontakt så anbefaler jeg med glede mine favorittkollegaer som besitter kule personligheter, talent med kamera og sist men ikke minst, med passion for yrket sitt. Det unner jeg nemlig både fremtidige brudepar og bryllupsfotografer.

3 thoughts to “En sommer uten bryllupsfotografering

 • Eirik Halvorsen

  Veldig spennende å lese Christine. Jeg er kjempeglad for at jeg har fått truffet deg og blitt litt kjent gjennom fotografien. Avgjørelsen du nå har tatt er kjempetøff og det står det veldig respekt av. Du kommer til å stråle (ikke sånn kjernefysisk) i det nye med markedsføring og PR. Kanskje du får noen nye kunder fra nettverket du har bygget deg? 😉

  Svar
  • Christine

   Tusen takk for det Eirik! Er så glad for å ha blitt kjent med deg også, litt morsomt at vi har «byttet roller» på en måte. Ønsker deg all lykke videre med bryllupsfotograferingene og utviklingen av din merkevare som er både stålsolid og unik. Kjempespennende å følge med på det du utretter! Håper du har rett når det kommer til stråling (kjernefysisk eller ikke) på mitt nye terretorium, gleder meg i hvertfall enormt til å bli ekspert i et helt nytt felt. 🙂

   Svar
   • Eirik Halvorsen

    Tusen takk for fine ord 🙂 (nå passer det seg ekstra godt med et dårlig ordspill basert på sist vits) til oss begge to: Up and atom!

    Svar

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *