Fototips, balkongoppussing, mat og gudene vet hva jeg har skrevet om siden jeg opprettet denne «personlige» bloggen. Det er vel trygt å si at jeg ikke har hatt en bestemt retning eller plan, annet enn å skape et sted der jeg kan skrive om hva jeg vil uten å få karakter på det. Jeg elsker å skrive og det har hjulpet masse med mengdetrening bak tastaturet. Jeg har faktisk skrevet ganske mye, men det meste har aldri har blitt publisert. Det finnes rett og slett en hel haug upubliserte innlegg liggende i arkivet. Innlegg jeg har begynt på, men vært usikker på om har passet inn her.

Grønn tråd

Felles for mange av innleggene som aldri har sett dagens lys er tanker om, miljø, helse, etisk forbruk og den slags. Man kan kanskje kalle det for en grønn tråd. Jeg har alltid hatt sterke meninger om disse temaene, men er også ganske privat anlagt, og derfor ikke den som hyler høyest i det offentlige. Jeg føler meg rett og slett splittet i to med et brennende engasjement på den ene siden, og frykt for å ytre meg på den andre.

Hadde det vært hvilken som helst av mine venninner som fortalte at hun hadde masse på hjertet, men sensurerte seg selv i frykt for å ikke være kunnskapsrik nok, hadde jeg bedt henne skjerpe seg.

Å skrive er en av mine styrker. Kanskje det er på tide å skrive om noe som faktisk betyr noe?

grefsenkollen-host-4961

En grønn livsstilsblogg

I kveld så jeg en film som fikk tårene mine til å trille, de triller riktignok ganske lett så dette er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel. National Geographic og Leonardo DiCaprio har laget en fantastisk film om klimaendringene og utfordringene kloden vår kjemper mot. Den heter Before the Flood og kan sees gratis på Youtube.

Oppvokst som ivrig miljøaktivist med Blekkulfklubben i ryggen, ble jeg minnet på hvor engasjert jeg var som liten. Jeg var jenta som plukket søppel og raketter i gatene dagen etter nyttårsfeiringen. Jeg kjeftet på folk som stod parkert med bilen på tomgang og sang; «Skru av motoren din gjøk – forurensing er ingen spøk. Bruk hooooooodet! Vi har bare en klode!»

Herregud så tøff jeg var! Hva skjedde med meg?

Det blir for dumt at jeg som barn var flinkere til å si hva jeg mente om en så viktig sak enn nå som voksen. Jeg ser faktisk ingen grunn til at det skal fortsette på denne måten. Det er på tide å våge å ha en stemme om det som engasjerer meg sånn skikkelig. Jeg har tro på at alle monner drar og om vi alle bidrar litt betyr det en hel del i det store bildet. Jeg begynner med meg selv og stiger ut av komfortsonen ved å snu hummer-og-kanari-fokuset i denne bloggen til noe mer grønt. Kanskje jeg til og med skal være så ballsy at jeg tør å beskrive den som en grønn livsstilsblogg?

Ja, det høres i grunnen ganske så flott ut. Kjører på med det jeg.

Christine grønn livsstilsblogg

Pssst. Husk å se den filmen da. Det var i grunnen det jeg hadde planer om å skrive før jeg plutselig «re-brandet» hele bloggen.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *