do less bokanbefaling om minimalistisk livsstil

Jøye meg for en respons jeg fikk etter forrige innlegg der jeg offisielt slår opp med jobben som bryllupsfotograf. Det er utrolig hyggelig å få så masse fine kommentarer her, på Facebook og private meldinger. Avgjørelsen føles desto mer riktig. Det er mange som sier de opplever det på samme måte, og til og med flere som har kommet til samme konklusjon som meg. Vi har ansvar for våre egne liv og jeg mener bestemt at det er viktig å gi slipp på noe som ikke føles riktig, enten det er jobb, forhold eller annet. Avgjørelsen om å slutte å fotografere bryllup føltes som et skikkelig nederlag. Tid, penger og energi har gått med for å bli god på det, og jeg gikk naturligvis en del runder med meg selv før jeg bestemte meg, men når det først var gjort var det en enorm lettelse.


Bokanbefaling

Dette med å gi slipp på ting bringer meg videre til anbefaling av en bok jeg mener alle burde lese. Do less: A Minimalist Guide to a Simplified, Organized, and Happy Life høres ut som selvhjelpsboken fra helvete, men den er ikke mindre genial av den grunn 

do less bokanbefaling om minimalistisk livsstil

Jeg kjøpte Do Less på ferie i fjor sommer på Urban Outfitters i Austin, Texas av alle steder. I sommer passet det perfekt å lese den igjen for å friske opp dette med å gi slipp.

I korte trekk dreier boken seg om å organisere og sortere alle områdene i livet ditt. Alt fra kjøkkenskap, klesskap og interiør til økonomi og relasjoner for å frigjøre plass og energi til de tingene og opplevelsene man ønsker mest.

do less bokanbefaling

Enkelt og greit; Slutter du å sløse penger på småtteri har du etterhvert råd til å kjøpe noe du har ønsket deg lenge som du setter ekstra pris på og varer i årevis. Rydder du opp i klesskapet bruker du kortere tid på å finne på hva du skal ha på deg på morgenen, og kan sove lenger. I tillegg kan du selge unna alt du ikke bruker, tjene en slant og samtidig frigjøre plass.

Som dere skjønner har jeg hatt en temmelig avslappende og lang sommer hjemme på staycation så jeg har lest boken nøye i tillegg til å endevende både kjøkken-, kles- og baderomsskapene. Oh my God! Der var det mye drit jeg ikke engang visste vi hadde. I tillegg fant jeg gamle skatter jeg trodde jeg hadde mistet – win!

Jeg skal ikke påstå at boken har endret livet mitt, men å leve litt mer minimalistisk er definitivt mer oversiktlig og praktisk. Den er lettlest og liten på skarve 170 sider, det vil si, overkommelig for de fleste å pløye igjennom på en dag eller to. Bokanbefaling for alle og enhver der altså.

Do it!

Forfatteren Rachel Jonat blogger også på: theminimalistmom.com. Har ikke sjekket den ut selv, men det skal jeg gjøre nuh…

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *